Exchange Student’s Diary 1

オーストラリアのセント・メアリーズ校から来ている交換留学生が、ホームステイ生活について記事を書いてくれました。

When I first arrived in Japan everyone was so welcoming. Arriving at school, everyone wanted to meet me. If I was lost they would help me by speaking in English. Everyone has been so kind by recommending different foods, checking if I was okay and inviting me to their school clubs. I am really enjoying me stay in Japan.

わたし が はじめて 日本に きたとき みんなが とても かんげい して くれ ました。 がっこう に つくと みんなが わたし に あいにきて くれました。 わたしが こまって いると えいごで たくさん たすけて くれました。みんなとても しんせつ に ちがう たべもの を わたし が たべられるかどうか チエック しながら すすめてくれました。 そして わたし を クラブ かつどう に しょうたい してくれました。 わたし は 日本 を とても たのしんで います。

留学生はボランティアによる日本語の授業を毎日受けているほか、高校生の授業を中心に出席し、本校生徒とともに学んでいます。(国際交流担当 西尾)