I don’t want to leave!

オーストラリアにあるセント・メアリーズ校からの留学生を迎えて3週間、早いもので本日が最後の登校日となりました。授業やクラブ活動を通して、中等部1年から高等部3年にわたる様々な学年との交流を楽しみました。留学生の日記から引用します。

My time in Japan has been amazing. I have experienced things many other people won’t be able to. I have made many friends. I will treasure this memory. When I first arrived i was really nervous, but everyone made me feel welcome. I have been to many clubs like badminton, volleyball, dance and kendo. I have enjoyed them all. I visited many places like Harajuku, Shibuya and Disney Sea. My favorite part of Japan is my host family. My host mother is an amazing cook. My host father can speak really good English and my host sisters are really cute and funny. I don’t want to leave!

わたし の 日本 のくらし は おどろきの れんぞく でした。わたし は だれもできない ような たくさん の けいけん を しました。たくさん の ともだち が できました。この おもいで は たいせつな たからもの です。はじめて 日本 に きたとき は とても きんちょう していました。でも みなが あたたかく むかえて くれました。わたしい は バドミントン、バレーボル、ダンス、けんどう など たくさん の クラブ かつどう を たのしみました。わたし は はらじゃく、しぶや、ヂイズニーシー など たくさん の ところ を たずねました。 一番 の おきに いり は ホスト ファミリー です。ホスト マザー の りようり は とても すばらしい です。ホスト ファザー は えいご が とても じょうずです。ホスト シスター たち は とても かわいくて たのしい です。わたし は 日本 を はなれたくありません!

今月末には、本校からセント・メアリーズ校への留学が始まります。中等部3年生は初めての留学に胸を膨らませ、準備を始めています。(国際交流担当 西尾)

DSC04139 IMG_8145