Diary from Canada  ( Day 3 )

カナダ・ホームステイは3日目が終わりました。

今日は、どちらのスタディー・センターでも、午前中は”Money Game”にチャレンジしました。カナダの通貨はカナダ・ドル。ドルとセントを学びました。カナダの硬貨は、日本とは違い、穴もなく、数字が大きく書かれていないので、慣れていないとレジで混乱してしまいます。

canada14 canadas4

canada18

昼食はスタディー・センターでとり、午後は、2つのスタディー・センターから、それぞれ、バスに乗り、遠足の一つとしてハリソン・ホット・スプリングズという場所へ出かけました。

canada13 canada11

ハリソン・ホット・スプリングズは、ブリティッシュ・コロンビア州に数多い天然温泉の一つです。天然温泉が湧き出ており、ミネラルを豊富に含んでいると言われています。ここは、ハリソン湖という美しい湖を囲むリゾート・エリアです。

hotsprings2 hotsprings

(Life Vancouver 公式サイト http://lifevancouver.jp/より)

このハリソン湖の湖畔で、生徒たちは、与えられた時間内に、午前中に渡された課題を、バディーと協力しながら実行していきます。湖の青い水面と緑の山々の織りなす美しい景色に、生徒たちの明るい笑顔と元気な笑い声が溶け込んでいくようです。30分ほどで課題もほぼ片付き、バディーとともにグループごとに湖畔で自由に散策を楽しみました。中には、湖に素足を入れてはしゃいでいる人たちも…。

帰りのバスでは、バディーが紹介したゲームで大騒ぎ。現地の人たちの話す英語やバディーにも慣れてきて、楽しくリラックス出来た午後でした。

canada15 canadas6

canada16 canada17

アクティビティー終了後のフリー・タイムには、アイスやドリンクを買っているチームもありました。

“How much was your ice cream?”

“3 dollars 45 cents!”

なんとかお買い物ができたようです。硬貨までしっかり使えたかな?

<本日の’Home Stay Journal’より…>

My host family’s cousins visited us.  And we played a game and watched some TV shows and had dinner.  I watched a movie with my host family’s sons.

( M. T )

Today I went to a lake by bus.  And I took some pictures.  It was really fun in the bus.  Our buddies coached us in a new game.  I am looking forward to our activities tomorrows.

( Y. M )

I went to Harrison Hot Springs.  We took some different photos.  It was very fun.  And I watched a movie with my host family.  This movie was “Pirates of Caribbean.”  It is my favorite movie.  So I enjoyed it.  I have had fun in this homestay.

( M. S )

I had a lesson about Canadian money, and so on.  In the afternoon, we went to a famous lake.  I could see a beautiful view and take a lot of pictures.  I ate some ice cream, too.  Today I enjoyed talking with my buddies.  It was interesting.

( M. K )

(櫻井・加藤)